Har fortalt før at eg har planta meg ein hyll i hagen. I år er der en god del bær, sjøl om eg plukka blomster i juli til saft og te.Har lyst å dele gleda over ei slik busk i hagen med andre, og kanskje få gjort nokke med sjukefråveret på norske arbeidsplasser :-))
Ikkje alle var modne, så det blir å plukke i fleire omganger. Kan sikkert fryse ned og tilbrede alt tilslutt
Bruker ein gaffel for å pille bæra av hamsane, dei skal ikkje brukast.
800 gr bær
9 dl vatn. Er så glad i denne lille muggen, den tek akkurat 3 dl og er ofte i bruk.
Då er det berre å koke opp..
og la det koke i 20 min. Skummer litt, så det er best å passe på.
Dette ser litt ekkelt ut, men det er ein godt brukt bærpose berre, no skal det heile silast.
Sukker må til, 300gr pr liter. Denne blide karen anbefaler 1/4 ts atamon pr. liter saft til konservering.
Nytt oppkok ilag med sukkeret og atamon.
Då er det å finne fram ei fin flaske..
Hadde berre ei eg i dag, men det skal eg fikse til neste koke.Då er det berre å starte kampen mot all elendigheit. Som sagt ein dram kvar kveld er mi anbefaling. Det er mange hyller som står urørt rundt omkring, men det er lurt å spørre om lov har eg erfart. Lykke til om nokken vil prøve, og skål for ei bedre helse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar